Logo Institutii

Îmbunătățirea infrastructurii de recreere a zonei de agreement Balta Berindan

Balta Berindan din comuna Odoreu s-a dotat cu echipamente de recreere (hidrobiciclete, pontoane plutitoare pentru ancorare și pentru pescuit, veste de salvare). Pontoanele asigură accesul pentru utilizarea hidrobicicletelor si pentru cei pasionați de pescuitul recreativ/sportiv, asigurând accesul pe baltă.
 
Pentru creșterea calității programelor de educație despre viața subacvatică s-a înființat un muzeu virtual prin achiziția de echipamente și aplicații educaționale interactive care vor spori interesul elevilor, tinerilor asupra mediului natural acvatic.
 
Utilizarea de mijloace moderne de recreere și educare (acvariu virtual) va asigura o interacțiune continuă între vizitator și mediul acvatic virtual prin aplicații specifice (notificări prin email referitoare la starea ”emoțională” a peștilor din acvariu sau perioadele de alimentație a peștilor creați în contul fiecărui utilizator pe perioada vizitei în centrul special amenajat în cadrul căminului cultural din comună.
 
Virtual Box își propune sa exploreze o noua relație între oameni și natură și între sine și lumea subacvatică prin utilizarea tehnologiei virtuale.
Tehnologia digitală a permis naturii să se elibereze de granițele fizice și să se depășească. Totul există într-o continuitate de viață lungă, fragilă, dar miraculoasă, fără margini.